• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Braaien met BBQ Icoon Jord Althuizen

Dat Jord Althuizen voor zijn nieuwste boek inspiratie op heeft gedaan in Zuid-Afrika, is binnen één oogopslag te zien. Maar wat is braaien en wat maakt het zo bijzonder? En wat voor rol speelt Haardhout.com hier in? Wij leggen het voor u uit!

Onderdeel van de Zuid-Afrikaanse cultuur

Als leverancier van beukenhout waren wij al groot fan van het concept van Smokey Goodness. Toen we hoorden dat Jord het braaihout ging introduceren in zijn nieuwste boek, waren we helemaal enthousiast. Want zoals hij mooi omschrijft: “Deze grote BBQ’s waarin je zelf je hout tot kool verbrandt zijn by far mijn favoriete tools voor het koken op houtgestookt vuur.” En dit is niet zonder reden. De blokken braaihout worden verbrandt tot kleine kooltjes. Het vlees op de braai wordt op deze manier langzaam gegaard tot een heerlijk stuk vlees. Voor de Zuid-Afrikaanse inwoners en ieder ander die stookt met de braai is het dan vooral een gezellige, maar ook lekkere aangelegenheid.
 

Braaihout is hard en droog

“Bij braaien geldt: hoe lager het vocht, hoe beter.” Aldus Jord. Dit geldt niet alleen voor braaihout. Om te kunnen stoken is het heel belangrijk dat het hout zo droog mogelijk is. Bijna alle soorten hout in het assortiment van Haardhout.com zijn gedroogd in speciale droogkamers. Dit geldt echter niet voor het Zuid-Afrikaanse braaihout, sommige blokken hebben jaren liggen te drogen in de zon. Hierdoor heeft het hout nog maar een paar procent vocht, waardoor het ‘brandt als een malle’.
 

Verkoper van Zuid-Afrikaans braaihout

“Door leveranciers zoals SlowWwood, die duurzaam gekapt hout importeren, hebben we nu ook hier de beschikking over de langer brandende hardhoutsoorten.” En laten wij nou nét verkoper zijn van dit prachtige product. Met veel trots waren wij begin april dan ook als sponsor aanwezig bij de boekpresentatie van ‘Smokey Goodness 3, het Bigger Better BBQ boek’. Een klein festival met alles erop en eraan. Van de leukste bands tot de lekkerste stukken vlees. Wij kunnen stellen dat zowel het boek als het braaihout een aanrader is voor ieder die van barbecueën houdt. Heeft u het boek al in uw bezit?