• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Brandhout

BRANDHOUT

Met brandhout van Haardhout.com overleeft u de winter én de zomer! Ons hout is geschikt voor kachels en open haarden, maar ook voor vuurkorven en -schalen. Haardhout.com heeft uitsluitend de hoogste kwaliteit hout. Al ons brandhout is schoon en ovengedroogd, dit betekent dat u er gelijk mee kunt stoken. Naast een scherpe prijs hebben we ook een snelle levering door heel Nederland wanneer het u uitkomt!

GOED BRANDHOUT

Wat is nou goed brandhout? En waarom kunt u niet beter zelf hout gaan hakken? Het antwoord is heel simpel, brandhout moet droog zijn. Het goed drogen van hout aan de lucht duurt twee tot drie jaar. Dit hebben wij bij Haardhout.com al voor u gedaan! Als het hout vochtiger is dan 20% vindt er onvolledige verbranding plaats, wat vervuilend is voor uw rookkanaal. Voor gegarandeerd goed brandhout kunt u terecht bij Haardhout.com. Wij bieden een breed assortiment haardhout en goede service!

SOORTEN BRANDHOUT

Door de vele verschillende soorten brandhout, kan een keuze maken lastig zijn. Hoe weet u nou welk hout het beste bij uw stookgedrag past? Om het makkelijker te maken hebben we alles overzichtelijk voor u neergezet:

  • Elzenhout: Dit is een zachte houtsoort die snel brandt met een rustige vlam.
  • Berkenhout: Wederom een zachte soort die snel brandt maar wel een felle vlam heeft.
  • Essenhout: De es is hard hout met trage verbranding en een mooie rustige vlam.
  • Beukenhout: Dit is een harde houtsoort met een heerlijke geur. De rustige vlam en de trage verbranding zorgen voor veel sfeer.
  • Eikenhout: De eik is wederom hard. Deze soort is echt voor ervaren stokers, omdat het lastiger is om aan te krijgen. Eiken is de meest duurzame houtsoort van allemaal.

OVENGEDROOGD BRANDHOUT

Wij leveren enkel ovengedroogd brandhout. Dit heeft veel voordelen, door de volledige verbranding heeft u namelijk geen last van rook. De blokken zijn ook vrij van schimmels en ongedierte. Zo kunt u genieten van fijne warmte en een mooi vlammenspel. Het hout komt in speciale droogkamers te liggen voor een aantal dagen. Wanneer ze hier terecht komen wordt er hete lucht doorheen geblazen. Op deze manier kunnen wij u altijd voorzien van de beste kwaliteit ovengedroogd brandhout.

HOE DROOG MOET BRANDHOUT ZIJN?

Goed brandhout heeft een vochtigheidspercentage van maximaal 20 procent. Wanneer hout gekapt wordt is dit percentage ongeveer 50 procent. Door te stoken met brandhout wat nog te veel vocht bevat heeft u kans op schade aan uw open haard of kachel. Het drogen van hout vindt plaats in speciale droogkamers. Maximaal 20 procent vocht klinkt misschien veel, maar zelfs het droogste en oudste hout bevat enkele procenten vocht.

GOEDKOOP BRANDHOUT

Als u opzoek bent naar goedkoop brandhout, dan bent u bij Haardhout.com aan het juiste adres. Ondanks de scherpe prijs krijgt u altijd de beste kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat u de koude dagen warm doorkomt. Ook hebben wij voor de berging van brandhout houtopslagen voor aan de muur of op de grond. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen, wij geven graag passend advies. Naast de losse verschillende houtsoorten die wij aanbieden, kunt u deze ook in mix haardhout bestellen. Voor goedkoop haardhout moet u bij Haardhout.com zijn!

BRANDHOUT KOPEN

Als u op het punt staat om brandhout te kopen bij Haardhout.com moet u rekening houden met een paar aspecten. Wat de één een fijne variant vindt om mee te stoken, vindt de ander wellicht helemaal niet fijn. Ga bij uzelf na wat voor stoker u bent, ervaren of minder ervaren. Bepaal op basis daarvan met wat voor soort hout u het beste kunt stoken. Met een aantal accessoires kunt u het makkelijker maken voor uzelf. Brandhout kopen kunt u het allerbeste doen bij Haardhout.com.

BRANDHOUT BESTELLEN

Brandhout bestellen kan bij Haardhout.com heel makkelijk en snel! U kunt aangeven waar en op welke datum de bezorger op de stoep moet staan. Haalt u de bestelling liever op, dan kunt u terecht in Hoogeveen bij onze vestiging. U kunt kiezen voor pellets brandhout of netzakken. De zakken zijn makkelijk verplaatsbaar. Wilt u voor een goede prijs haardhout, openhaardhout of brandhout bestellen? Dan staan wij van Haardhout.com voor u klaar!