• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

*EK DEAL - Bij besteding vanaf €299,00 ontvangt u een gratis zak aanmaakhout + houtkrullen*

Laat u elk jaar uw schoorsteen vegen?

Wist u dat u minimaal één keer per jaar uw schoorsteen door een erkende schoorsteenveger moet laten vegen? Hiermee voorkomt u niet alleen schoorsteenbrand, maar voldoet u ook aan een van de voorwaarden die de verzekeraar stelt. Andere belangrijke factor is het stoken met droog haardhout. Dit voorkomt vervuiling van uw rookkanaal, zodat u gegarandeerd veilig kunt stoken!


Waarom stoken met droog haardhout?

Stoken met droog haardhout is heel belangrijk! Waarom? Omdat er dan een goede verbranding plaatsvindt. Dit voorkomt vervuiling van uw rookkanaal en rookontwikkeling in uw woning. Nat of vervuild hout zorgt namelijk voor een onvolledige verbranding met veel rook. Al ons haardhout is ovengedroogd en bevat maximaal 20% vocht. U bent verzekerd van een goede verbranding met veel warmte en mooie vlammen. U kunt onbezorgd bij de houtkachel of open haard zitten!


Hoe ontstaat schoorsteenbrand?

Naast keukenbranden is de schoorsteenbrand één van de meeste voorkomende huisbranden. Vuil in het rookkanaal en een slecht onderhoud is een grote boosdoener. Tijdens het verbranden van blokken haardhout stijgen namelijk – samen met de rook – kleine roetdeeltjes op. Deze roetdeeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal. Hierdoor ontstaat een soort teerachtige laag. Bij het oplopen van de temperatuur kan deze laag op een gegeven moment in de brand vliegen. Zeker wanneer u gaat stoken met vervuild of na haardhout, raakt het rookkanaal snel vervuild. Stook daarom met droog haardhout en laat het elk jaar controleren door een schoorsteenveger.

Herkennen van een schoorsteenbrand

Een schoorsteenbrand herkent u aan een bulderend geluid in de kachel of openhaard met veel rookontwikkeling. Heeft u toch een schoorsteenbrand? Probeer nooit te blussen met water! Doe het volgende:

  1. Doof het vuur in de haard met zand of een poederblusser
  2. Sluit de luchttoevoer van uw open haard of kachel.
  3. Bel 1-1-2.
  4. Ventileer goed om koolmonoxidevorming te voorkomen.

Laat elk jaar uw schoorsteen vegen!

Sluit nu een Veilig Wonen verzekering af bij Univé en ontvang als klant van Haardhout.com €25 cashback én korting op uw woonverzekering van Univé! Een erkende schoorsteenveger komt dan jaarlijks langs om uw schoorsteen te vegen én u ontvangt een bewijs van reiniging. U heeft er dus geen omkijken meer naar!

Bij een Veilig Wonen verzekering kunt u kiezen uit verschillende diensten. Deze kunt u helemaal zelf samenstellen. Sluit ‘brandveilige schoorsteen’ af via deze link en profiteer van de voordelen!