• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

*EK DEAL - Bij besteding vanaf €299,00 ontvangt u een gratis zak aanmaakhout + houtkrullen*

Openhaardhout

Voor de beste kwaliteit openhaardhout kunt u terecht bij Haardhout.com! Wij bieden ovengedroogde houtblokken van verschillende soorten hout, waaronder essenhout en berkenhout. Bovendien profiteert u bij ons ook van een snelle levering. Daarnaast is het ook mogelijk om langs te komen bij onze vestiging in Hoogeveen, zodat u uw haardhout zelf kunt afhalen. Het openhaardhout is beschikbaar in gestapelde blokken op een pallet of als een partij netzakken op een pallet.

OVENGEDROOGD OPENHAARDHOUT

Voor een vuur met zo min mogelijk rook is het beter om ovengedroogd openhaardhout te gebruiken. Al ons haardhout wordt in speciale droogovens drooggeblazen. Door hete lucht van 85° door het gekloofde hout te blazen hebben de blokken een vochtigheidsgehalte van maximaal 20%. Het vuur in uw kachel of haard geeft niet alleen minder rook met ovengedroogd openhaardhout, maar zal ook minder sissen, meer warmte afgeven en een mooier vlammenspel geven. Bij Haardhout.com bent u dus aan het juiste adres voor een mooi haardvuur!

OPENHAARDHOUT SOORTEN

Voor openhaardhout zijn niet alle soorten hout even geschikt. Zo zijn bijvoorbeeld tropisch hardhout, pallethout en vuren/grenen ongeschikt om mee te stoken in een kachel of openhaard. Daarvoor zijn de volgende soorten openhaardhout veel meer geschikt:


Wij kunnen u veel vertellen over welke houtsoort het meest geschikt is voor welk type kachel. Twijfelt u nog over het juiste hout? Neem dan gerust contact met ons. Wij helpen u graag verder met al uw vragen.

OPENHAARDHOUT DROGEN

Bij Haardhout.com hoeft u de blokken openhaardhout zelf niet meer te drogen. Zodra u het hout binnen heeft kunt u dus direct beginnen met stoken. Maar u wilt uw hout natuurlijk ook droog kunnen opslaan. In onze webshop vindt u ook enkele stevige houtopslagen. Droger hout geeft een betere verbranding, wat ook beter is voor uw schoorsteen of kachelpijp. Voorkom schoorsteenbrand en houtpellets voor de steeds populairdere pelletkachel. Deze pellets zijn grote korrels samengeperst hout en branden met meer rendement. Bovendien geven ze in vergelijking met het openhaardhout van een houtkachel veel minder fijnstof en CO2 af, wat natuurlijk beter is voor uw gezondheid en het milieu. De pellets die u op Haardhout.com kunt kopen zijn bovendien PEFC gecertificeerd, wat betekent dat ze duurzaam en ecologisch zijn geproduceerd.

OPENHAARDHOUT VOOR UW OPENHAARD

Welk openhaardhout het beste is voor welk type openhaard? Het belangrijkste onderscheid daarin is hoe ‘hard’ het hout is. Harde houtsoorten, zoals beukenhouteikenhout en essenhout zijn meer geschikt voor grote kachels en haarden. Met een van deze houtsoorten begint het vuur minder snel en verloopt ook het branden zelf trager. Hierdoor hoeft u minder vaak een nieuw blok op het vuur te gooien. Elzenhout en berkenhout branden makkelijker, waardoor ze een beter openhaardhout zijn voor een kleine openhaard of kachel. Elzenhout is zeer geschikt voor accumulerende kachels, terwijl berkenhout ideaal is voor moderne kachels en haarden.

OPENHAARDHOUT STOKEN

Wanneer u in uw kachel of haard met openhaardhout wilt stoken, hoeft dat niet moeilijk te zijn. Om het makkelijker te maken hebben wij voor u alvast een aantal stooktips uitgelicht:

  • Stook met schoon hout: Gebruik geen hout dat geverfd, gebeitst is of op een andere manier is behandeld. Dit geeft een vuil vuur, wat slecht is voor het milieu.
  • Stook met droog hout: Voor een optimaal haardvuur wilt u alleen het droogste hout gebruiken. Vochtig hout geeft veel rook, wat ook slecht is voor uw rookkanaal.
  • Begin het vuur op de goede manier: Vergeet voordat u het vuur aanmaakt niet om de luchttoevoer van uw kachel of haard open te zetten. Zuurstof is essentieel voor het starten van uw vuur. Met haardhout accessoires, zoals als aanmaakblokjes en aanmaakhout is het veel eenvoudiger om een vuur te beginnen.

OPENHAARDHOUT KOPEN

Bij Haardhout.com kunt u allerlei soorten openhaardhout kopen voor een scherpe prijs. Naast de genoemde houtsoorten bieden wij ook een mix van haardhout, beschikbaar in pallets met gestapelde houtblokken of in handige netzakken. Deze netten openhaardhout kunt u kopen per 15, 30, 60 of 72. Andere soorten die u bij ons kunt kopen zijn braaihout van het merk SlowwWood en speciaal geselecteerd pizzahout, ideaal voor pizzaovens. Wilt u een van deze houtsoorten eerst proberen? Geen probleem! Bestel dan eerst een proefpakket.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer wordt mijn openhaardhout geleverd?

Wij leveren uw openhaardhout elke werkdag wanneer het u het beste past. U kunt kiezen uit twee opties: u kiest zelf de afleverdag of u gaat voor telefonisch contact, zodat wij samen met u een afleverafspraak kunnen inplannen. Bestelt u op een werkdag vóór 16:00 uur? Dan wordt uw bestelling de volgende werkdag geleverd.

Hoe wordt mijn openhaardhout geleverd?

Is het lastig voor een vrachtwagen om bij u op het erf te komen? Geef dit dan tijdig aan ons door, dan kunnen wij ervoor zorgen dat uw bestelling met een kleinere wagen geleverd wordt. Tegen een meerprijs van € 40,- kunt u een kooiaap huren hiermee is het makkelijker manoeuvreren naar de door u gewenste plek vanaf de vrachtwagen. Houd er overigens wel rekening mee dat wij dan een dag langer nodig hebben om te kunnen bezorgen. Op de dag dat de levering zal plaatsvinden, neemt de chauffeur een half uur tot een uur voor levering contact met u op.

Welk openhaardhout kopen?

Voor welk openhaardhout u het beste kunt kiezen, hangt helemaal af van uw voorkeuren en van wat voor kachel of haard u heeft. Eén ding hebben wij al voor gezorgd, en dat is gekloofd en ovengedroogd hout. U kunt het meteen in de kachel of haard stoken. Wilt u een houtsoort dat traag brandt en een prettige en gelijkmatige warmte afgeeft? Dan zijn eikenhout, essenhout en beukenhout de beste keuze. Heeft u liever een makkelijkere houtsoort dat snel ontbrandt? Dan kunt u beter voor berkenhout of elzenhout gaan.

Waarom openhaardhout kopen bij Haardhout.com?

Bij Haardhout.com staan wij voor verantwoord en duurzaam stoken. Daarom voorzien wij u graag van hoogkwalitatieve openhaardhout. Hierdoor kunt u meteen stoken na aflevering omdat wij het droog- en kloofwerk al hebben gedaan. Omdat wij het hele proces in eigen beheer hebben, kunnen we uw hout en andere haard producten snel leveren. Als u op een werkdag vóór 16:00 uur heeft besteld, dan heeft u uw haardhout en eventuele toebehoren de volgende werkdag al in huis.