• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

  • Afhalen mogelijk bij onze vestiging

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Stoken met een duurzame houtsoort? Kies eikenhout!

Stoken met een duurzame houtsoort? Kies eikenhout!

Haardhout .com |

Eikenhout is één van de meest duurzame houtsoorten waar je mee kunt stoken. Door de hardheid brandt het hout heel langzaam op. En hoe langzamer het brandt, hoe langer u geniet van heerlijke warmte!

Stook de kachel goed warm

Eikenhout is heel compact, stevig en hard. Hoe harder het hout, hoe langer deze zal branden. Oftewel: eikenhout is heel duurzaam in gebruik! Daarentegen is het wel een iets lastigere houtsoort om mee te beginnen. De kachel of haard dient eerst goed warm te worden, alvorens het eikenhout goed kan branden. Daarom wordt deze houtsoort vaak aangeraden voor ervaren stokers!

Eikenhout branden in de haard of kachel

Het beste kunt u de kachel warm stoken met wat aanmaakhout en aanmaakblokjes. Is het vuurtje lekker op gang? En is de kachel een beetje opgewarmd? Dan kunt u over op de blokken eikenhout. Deze branden langzaam op, maar voeg vervolgens wel op tijd een nieuw blok toe! Dit kan, zodra er ruimte in de kachel is om één of twee nieuwe blokken toe te voegen. Op deze manier blijft het vuurtje het beste op gang.

Eikenhout gaat gloeien

Aan het begin zal eikenhout een lichte vlam geven, maar op een gegeven moment gaat het meer gloeien. Tijdens dit proces wordt er wel ontzettend veel warmte afgegeven! Ideaal om uw woonkamer warm te houden in de winter. Houdt u van mooi vlammenspel? Dan raden we aan om met beukenhout te stoken. Deze houtsoort is ook duurzaam in gebruik, maar geeft een mooier vlammenspel dan eikenhout.

Eikenhout

Ovengedroogd of natuurlijk gedroogd eikenhout?

Het is altijd belangrijk dat haardhout schoon én goed droog is. Alleen dan zult u op een fijne manier kunnen stoken. Koopt u ovengedroogd haardhout? Dan kunt u direct beginnen met stoken! Als u het hout natuurlijk laat drogen, neemt dit gemiddeld twee tot drie jaar in beslag. Bij eikenhout is het namelijk belangrijk dat de tannines (zuren) goed uit het hout zijn gedroogd. Gebruik een vochtmeter om te checken of de blokken onder de 20% liggen, dan is het hout geschikt om te stoken!

Conclusie: waarom stoken met eikenhout?

Conclusie: wilt u gaan voor een duurzame houtsoort, die heerlijk veel warmte geeft? Dan zit u met eiken goed! U geniet dan lang van heerlijke warmte!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.